Skip to end of metadata
Go to start of metadata

This is the home of the Talousmatematiikka 4 op k 2012 space.

To help you on your way, we've inserted some of our favourite macros on this home page. As you start creating pages, blogging and commenting you'll see the macros below fill up with all the activity in your space.

Recently Updated

Navigate space

Tättärä rättän rää, sanoo fanfaaritorvi. Tervehdys, vaeltaja tunturien maassa, olet saapunut kotisivuston

— 802107P Talousmatematiikka 4 op —

äärelle. Kurssi luennoidaan Oulun yliopiston Linnanmaan kampuksella kevätlk 2012. Kurssin vastuuhenkilö 2012 on Matti Nuortio.


Tämä on alkeellinen wikisivu ja sellaisena varmaankin myös pysyy. Sivusto täydentyy pikku hiljaa kurssin aikana. Ohessa tämän pääsivun sisällysluettelo.

Huomio huomio! Kaksi tiedotetta syksyllä 2012!

Olen laatinut syyslukukautena 2012 kaksi kurssia koskevaa tiedotetta. Yksi koskee kurssin korvaavuushakuja, toinen syksyn tenttejä. Tässä linkit.

Yllä olevassa tiedotteessa mainitaan yhden tentin järjestäminen syyslukukaudella 2012. Kyseinen tentti järjestetään 15.10. Siihen voi ilmoittautua Weboodissa.

Lomat

Hiihtoloma 5.-9.3. Pääsiäisloma 5.-11.4. Ei luentoja tai laskupäiviä lomien aikana. Päätepisteet kuuluvat mukaan ajanjaksoihin.

Luennot ja luentomateriaali

Luennot ovat keskiviikkoisin klo 11-14. Sali on 4.4. ja 18.4. KE1139.


Luennot ovat päättyneet 18.4. Ei enää luentoja loppukevään osalta!


Luentomateriaali löytyy näiden linkkien takaa:

Laskupäivät ja tehtävämateriaali

Laskupäivät ovat seuraavasti.

 • Tiilstaina klo 10-13. Sali IT134 3.4., sitten 17.4. ja 24.4. IT105.
 • Torstaina klo 14-17. Muuten huhtikuussa KE1139, mutta 26.4. FY1120.
 • Viimeisellä viikolla 24.4. ja 26.4. laskuharjoitusten alussa pieni kertaustietoisku tulevaa tenttiä ajatellen.


Laskupäivistä muuta huomioitavaa.

 • Laskupäivävaastaava on Niina Korteslahti.


Laskuharjoitustehtävät löytyvät näiden linkkien takaa:


Seuraavaksi käsitellään tehtävä 33 loppuun.


Menneiden laskupäivien vastaukset löytyvät näiden linkkien takaa:


Kahdeksas laskupäivä sisälsi yhden tehtävän, joka ei ollut tehtävämonisteesta. Tämä on vanha tenttitehtävä. Investoinnin perushankintakustannukset ovat 45 000 e. Investoinnin pitoaika on 3 vuotta, vuotuiseksi tuotoksi arvioidaan 25 000 e ja vuotuiseksi kustannuksiksi 8 000 e. Tutki, onko investointi kannattava, kun laskentakorkokantana on 10 % pa. Sekä nykyarvo- että annuiteettimenetelmä.

Tentit

Kurssi suoritetaan loppukokeella. Ensimmäinen tentti on 7.5. Toinen tentti on lähes varmasti 28.5. Tentteihin ilmoittaudutaan Weboodin kautta. Lisätietoja tenttiajoista ja -saleista saa laitoksen nettisivuilta http://math.oulu.fi kohdasta Aikataulut.

Luennoitsijan päivystys tuutorituvalla

Päivystän matemaattisten tieteiden laitoksen tuutorituvalla.

 • Ma klo 12-13
 • Ti klo 16-17
 • Tuutorituvan osoite on M204. Se sijaitsee matemaattisten tieteiden laitoksella käytävän päässä.
 • Tuutoritupapäivystykseni ovat samalla viralliset vastaanottoaikani. Muusta vastaanotosta on sovittava erikseen.

Tuutorituvalla on muulloinkin tohtoreita, jatko-opiskelijoita ja pt-opiskelijoita päivystämässä. Sinne voi tulla hakemaan apua tehtävien tai muuden matematiikan ongelmien suhteen.

Muuta

Tässä on kopio aiemmin opiskelijoille Weboodin kautta lähettämästäni tiedotussähköpostista.

Tässä on tiivistelmä viikon 17 laskupäivissä olleista lyhyistä kertaustuokioista.Lisää päivityksiä luvassa myöhemmin. Kysymyksiä ja muita viestejä voi lähettää myös kommentteina tämän wikisivuston kautta.

 • No labels

19 Comments

 1. Anonymous

  Terve,

  Onko tänään viimeinen luento? Kerrataanko tenttiä varten vai onko vielä uutta asiaa?

  t. Juha

  1. Terves. Käsittelemme tänään vielä indeksiteorian loppuun. Viimeinen luentokerta on. Kertaus järjestettäneen ensi viikolla laskupäivien yhteydessä. Ensi viikolla on siis laskupäivät, mutta ei enää luentoja. Erityishuomautuksena muistutan, että meiltä on peruuntunut yksi luentokerta sairasloman takia.

 2. Anonymous

  Terve Matti,

  Onko tentti vastauksia mahdollista laittaa näkyville?

  t. Juha

  1. Pitää tuumailla asiaa. Keskityn ensin tentin korjaamiseen ja tulosten raportointiin. Sinä aikana en ainakaan käytä aikaa tenttivastausten täydentämiseen; se on opiskelijoidenkin etu. Katsotaan sitten tentin jälkeen, millainen on käytettävissä oleva työaikaresurssi ja millaiset ovat fiilikset. Tulevaan viikkoon menee vähintään. Päivitys: Mainitaan vielä semmoinen juttu, että tällä hetkellä näyttää siltä, että tentti on maanantaiksi 14.5. korjattu.

   1. Lisätietoja tentin korjaamisesta. Opintorekisterin haltija on seuraavan kerran paikalla vasta ma 21.5., joten valitettavasti tenttitulosten kirjaaminen Oodiin kestää ainakin sinne asti. Tosin tiedekunnan palvelutoimiston MATEM-TOL-tiimistä on ehkä toinen jäsen paikalla perjantaina. Yritän kysellä asian hoitamista silloin. Muistakaa, että torstaina on helatorstai ja siten vapaapäivä.

 3. Anonymous

  Onko toisen tentin tulokset tulossa oodiin lähiaikoina?

  1. Riippuu siitä, mitä tarkoittaa lähiaikoina. Valitettavasti tentin kanssa on kestänyt pidempään, kuin alun perin halusin. Ensimmäisellä korjausviikolla olin työmatkalla ja toisella viikolla kipeänä. Virallisesti teillä pitäisi olla tulokset käytettävissä 18.6., koska tentti oli 28.5. Siihen pyritään. Hyvällä onnella aiemmin.

 4. Anonymous

  Terve, Mikäs on tilanne tentin korjauksen/tulosten kirjausten kanssa?

  1. Tervepäsen terve. Tenttitulokset on viety kirjattavaksi 21.6. Viivästys johtui muista työkiireistä, joiden perusteella koulutusdekaani myönsi johtosäännön mukaisena poikkeusmenettelynä lisäaikaa tentin arvostelulle. Kohtapuoliin merkinnät ovat toivottavasti Weboodissa. Tentissä oli 29 henkilöä ja heistä 20 tulee saamaan kurssista hyväksytyn arvosanan.

 5. Anonymous

  Onko tuosta kurssista enää tenttiä syyslukukaudella tuon 6.8.2012 olevan tentin jälkeen?

  1. Virallisesti luennointikertaa kohden on järjestettävä kolme tenttiä. Koska tämä on iso ja monille pakollinen kurssi, on ihan reilua esittää siitä toiveita myös syyslukukauden aikana. Mahdollisuuksien mukaan pyrittäisiin varmaankin järjestämään vähintään kaksi ylimääräistä tenttiä. Tämä kuitenkin riippuu tietysti vastuuhenkilön muusta työkuormasta. Tähän kysymykseen voi vastata lopullisesti vasta myöhemmin; ei nyt kesällä. Kannattaa kuitenkin olla toiveikas. Ei ole tietenkään tarkoitus kiusata ketään heikentämällä pakollisen kurssin suoritusmahdollisuuksia. Nyt: hyvää jou-hannesta kaikille ja palataan asiaan!

   1. Anonymous

    Hei,

    Niin mites on nyt sitten tuon lisätentin kanssa syksyllä?

    1. Yritän sorvailla asiasta tiedotteen 27.8. alkavalla viikolla. Pari asiaa on vielä auki. Ensi viikon olen työmatkalla ja sitä seuraavalla viikolla yritän selvitellä homman. Palatkaamme asiaan! Tiedote tulee tänne wikiin.

     Laitetaan nyt semmoinen täydennys vielä, että mahdollinen lisätentti on mieluiten vasta lokakuussa. Kokemus kertoo, että syyskuussa oleviin tentteihin ei elokuussa kesälomalla oikein lueta.

     1. Anonymous

      Hienon kuuloinen homma! Paljon kiitoksia! 

 6. Anonymous

  Hei.

  Onko mahdollista suorittaa kurssi pelkällä tentillä?

  Istuin kurssilla pari vuotta sitten ja se jäi silloin kesken. Ajattelin kokeilla omatoimiopiskelua ja onnea yhden tentin verran, jos sillä saa kurssin suoritettua.

  -Uula M.

  1. Kurssin voi suorittaa pelkällä loppukokeella. Tänä syksynä järjestetään vain yksi loppukoe. Piakkoin ilmoitetaan tarkempi päivämäärä.

 7. Anonymous

  Terve,

  onkohan tuon viimesen tentin tulokset tulossa koska?

  1. Tervepäsen terve. Ovat sihteerillä kirjattavana tai on saatettu kirjata jo. En tiedä, päivittyykö Weboodi reaaliaikaisesti vai jollakin viiveellä. Mainitaan vielä lisätietona, että yli 50 % tenttijöistä hylättiin kuten kävi myös elokuussa; se voi selittää mahdollisten merkintöjen puuttumisen tai sitten ei.

   1. Anonymous

    Eipä johtunut siitä. Tutkintoanomusta täyttelemään, kiitoksia vain.