Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Luokkien muutokset

Icon

 HUOM: kaikkien luokkien tuki on siirtynyt mikrotilat@oulu.fi -palvelun alle. Koneet on muutettu (vdi)päätteiksi. Luokan varaukset hoidetaan Timmin kautta.

Koneista

Icon

Canonin tulostimia löytyy vastapäisestä Tietohallinnon mikroluokasta, ja yksi on läheisessä aulassa (L6:ta vastapäätä).

Opettaja voi jakaa tiedostoja oppilaille kansion y:\yleiset\biologia-students\th107 avulla (täydellinen polku on \\lipasto\yo-yhteiset$\yleiset\biologia-students\th107).

MobaXterm

Icon

Hyvä tapa hoitaa etäyhteyksiä on MobaXterm, jonka "portable editionin" (siis puretun kansion MobaXterm_Portable_v10.2 tms.) voi tallentaa TH:n kotihakemistoon (K:\) ja käynnistää sieltä exe millä tahansa koneella tai päätteellä johon kirjautuu (ei tarvitse siis tehdä asennusta). MobaXterm pitää sisällään ssh:n, scp:n ja X11-grafiikan, kaikki samassa paketissa.

  • Kohdassa Settings > Configuration > MobaXterm passwords management voi käydä ruksaamassa valinnan "Never" kohdassa "Save sessions passwords". Yleensäkään salasanoja ei pidä tallentaa ohjelmiin. Yllä kuvatussa käyttötavassa talletetut salasanat sentään menevät kohtuullisen turvalliselle verkkolevylle, eivätkä jää työasemalle, kuten MobaXtermin normaalissa asennuksessa kävisi. Never-valinta on erityisen tärkeä jos ajaa ohjelmaa muistitikulta.

 

 

 

  • No labels