Child pages
  • Turvallisuustiedot
449 more child pages
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Kemikaalien aakkosellinen luettelo

Varoitus

Icon

Tässä palvelussa olevat kemikaalien käyttöturvalllisuustiedot eivät korvaa virallista käyttöturvallisuustiedotetta (engl. Material Safety Data Sheet, MSDS).

Aakkosellinen luettelo sivuista (ja siten myös kemikaaleista) on integroitu wikialustaan, ks. linkki ylhäällä tai "Pages" linkki alhalla otsikon "Browse Space" alla. Kemikaalien vaihtoehtoisten nimien etsinnässä auttaa ylhäällä oikealla oleva hakukenttä (testaa esim. sanalla heptyylialkoholi). Myös sivuille tulevaa EC- ja CAS-numeroa voi etsiä.

  • On suotavaa, että suomenkielisten vaihtoehtoisten nimien lisäksi sivuilla kerrottaisiin myös englanninkielinen nimi siltä varalta, että haettaessa ei vielä tiedetä oikeaa suomalaista nimeä (testaa esim. aineella Carbon disulfide). Tieto "In English" voisi olla Yleistä-osiossa juuri ennen Kaava-tietoa. På svenska -lisä ei myöskään haittaisi.

Alueelle tulee vähimmillään Fysiikan laitoksen käyttämät aineet, mutta muillekin löytyy tilaa (fysiikalla luodaan uutta PHP/PostgreSQL -pohjaista ainetietokantaa, ja yleisiä tietoja siirretään wikiin). Mitä pienemmän piirin käyttöön palvelu jää, sitä helpompi siihen on lisätä ei-yleishyödyllisiä tai peräti ei-julkisia tietoja. Tällä hetkellä lukuoikeus on maailmalla.

  • Kirjoituslupien myöntämisessä tullaan olemaan hyvin varovaisia. Lähinnä kemikaaleja tilaavat ammatti-ihmiset, jotka pääsevät käsiksi aina uusimpiin MSDS-tietoihin, saavat lupia tässä palvelussa olevien tietojen päivitykseen. Ottakaa yhteyttä Reijo Rasinkankaaseen jos haluatte kirjoitusoikeuksia. 

Apuja sivujen luomiseen ja editointiin:

Kemikaalilinkkejä

Muita linkkejä

  • No labels