Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Kasvatustieteen perusopintojen kasvatuspsykologian kurssin videojohdanto / KAJO-opinnot, Oulun yliopisto / KM Maria Peltola

Tämä video-oppimateriaali on tarkoitettu alkujohdatukseksi kasvatustieteen perusopintokokonaisuuden (25op, entinen Approbatur) kurssiin: Kasvatuspsykologia: Kasvu, kehitys ja oppiminen (ay410069P, 4 op) Kasvu, kehitys, oppiminen (ay410085P, 5op). Materiaalissa käydään tiivistetystä läpi kurssin pääasiat. Ajallisesti materiaali kattaa noin yhden kolmanneksen kurssin normaalista luentosarjasta.

Materiaali on tuotettu talvella 2014-2015 Oulun yliopistossa. Sen on kuvannut ja editoinut Jukka Savilampi Täydentävien opintojen keskuksesta, ja allekirjoittanut vastaa muuten sekä sisällöstä että sen esittämisestä. Materiaali on tuotettu sekä teräväpiirtovideona että pelkkänä äänenä ja dioina. Alempana kukin video avautuu oman otsikkonsa alta (klikkaa otsikoita).

Maria Peltola

Luennon diat tiivistettynä PDF tiedostona (HUOM: mikäli videoruuru ei selaimessasi toimi, vaan näkyy esim. vain Get Adobe Flash player -logo, voit avata videot Vimeo -linkeistä.)

 

 A: Mitä kasvatuspsykologia on?
 1: Orientaatio
 2: Mitä kasvatuspsykologia on?
 3: Kasvatuspsykologia Oulussa
 4: Kasvatuspsykologian peruskäsitteet ja osa-alueet
 5: Kasvatuspsykologian tehtävät ja tiedon soveltaminen
 6: Teorian ja käytännön suhde kasvatuksen arjessa
 B: Yksilö ja ympäristö
 1: Systeemisyys
 2: Mitä systeemisyys on?
 3: Toimintajärjestelmä
 4: Toiminnan tulos
 5: Systeeminen näkökulma oppimiseen
 6: Subjektitiede
  • No labels