Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Tornio-Haparanda -ekskursio pe 20.5.2016

PSMS järjestää yhdessä Yhdyskuntasuunnittelun seuran Pohjois-Suomen alueosaston kanssa ekskursion Tornio-Haaparanta -alueelle perjantaina 20.5.2016. Ekskursio sisältää bussikuljetuksen. Lähtö klo 11.30 keskustan linja-autoasemalta ja klo 12.00 yliopiston K-ovelta, paluu noin klo 21.

Ennakkoilmoittautuminen viimeistään sunnuntaina 8.5. osoitteessa: http://goo.gl/forms/7md8sxyfRI (Huom! linkki ei toimi Internet Explorer selaimella).

Osallistumismaksu 5 € maksetaan PSMS:n tilille: Nordea FI2611073000630115 viitenumerolla 6266.

Ohjelma

 

Kevätkokous 14.4.2016 klo 16.00

Tervetuloa Pohjois-Suomen Maantieteellisen Seuran kevätkokoukseen!

Aika: to 14.4.2016 kello 16.00

Paikka: Tellus Innovation Arena, Oulun yliopisto

Kaikki seuran toiminnasta kiinnostuneet ovat tervetulleita! Kokouksessa on myös mahdollista liittyä seuran jäseneksi.

Kokouskutsu

Asialista

Seuran toimintakertomus 2015

Kevätkokouksen jälkeen, klo 17.00 alkaen, pidetään Nordia-ilta teemalla ”Hyvinvoiva Pohjois-Suomi: Sote-soppaa ja muita eväitä” (ks. lisätiedot alla).


Nordia-ilta 14.4.2016: "Hyvinvoiva Pohjois-Suomi: Sote-soppaa ja muita eväitä"

PSMS ry järjestää torstaina 14.4.2016 klo 17.00 Oulun yliopistolla kaikille avoimen Nordia-illan, jossa keskustellaan teemalla ”Hyvinvoiva Pohjois-Suomi: Sote-soppaa ja muita eväitä”.

Illassa kuullaan teemaan liittyviä puheenvuoroja Oulun kaupungin ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin edustajilta sekä Oulun yliopiston tutkijoilta.

Nordia-illan ohjelma

Tapahtuman Facebook-sivu: https://www.facebook.com/events/586251984875887/

Ilmoittautuminen Nordia-iltaan viimeistään 12.4.2016: http://goo.gl/forms/SOugH5a8mo (huomioithan, että linkki ei toimi Internet Explorer –selaimella)

Ennen Nordia-iltaa järjestetään PSMS ry:n kevätkokous klo 16.00 (Tellus Innovation Arena).

Tervetuloa!

 

Tornio-Haparanda -ekskursio pe 20.5.2016

PSMS ja YSS järjestävät ekskursion Tornion  ja Haaparannan alueelle pe 20.5.2016. Merkitkää päivämäärä kalentereihin!


Call for Papers: Nordia Geographical Publications Yearbook 2016

Call for Papers NGP Yerbook 2016


Toimintakertomus 2015

Vuosi 2015 oli PSMS ry:n 52. toimintavuosi. Vuoden aikana seuran toimintaan kuuluivat johtokunnan kokoukset, sääntömääräiset kevät- ja syyskokoukset, jäsentoiminta ja julkaisutoiminta.

Seura järjesti vuoden aikana useita ekskursioita ja kaksi Nordia-iltaa. Alle liitetystä toimintakertomuksen luonnoksesta voit tutustua tarkemmin seuran toimintaan vuonna 2015.

Toimintakertomuksen 2015 luonnos


Työpaikkaekskursio Luonnonvarakeskukseen ti 23.2.2016

Pohjois-Suomen Maantieteellinen Seura ja ainejärjestö Atlas järjestävät työpaikkaekskursion Oulun Luonnonvarakeskukseen tiistaina 23.2. klo 14-16.

Vierailulla saamme kuulla Luke:lla työskentelevien maantieteilijöiden monipuolisista työtehtävistä, sekä siitä miten heidän työuransa aukenivat opintojen jälkeen.

Meille esittäytyvät:

professori Toivo Muilu
tutkija, FT, Miia Parviainen
tutkija Kirsi Korhonen
tutkija Mari Parkkari

Vierailu sopii erinomaisesti kaikille maantieteen opiskelijoille sekä jo valmistuneille maantieteilijöille, suuntautumisvaihtoehdosta riippumatta.

Ilmoittautuminen perjantaihin 19.2. mennessä osoitteessa:
http://goo.gl/forms/wj8JlNX99Z

Lisätietoja: Esitteestä ja ekskursion Facebook-sivuilta.

 

Maantieteen väitös: Sanna Varanka pe 15.1.2016

Filosofian maisteri Sanna Varanka väittelee perjantaina 15.1.2016 klo 12.00. Väitöstilaisuus on Oulun yliopiston luentosalissa L10. Varangan väitöskirjan otsikko on "Ympäristötekijöiden vaikutus boreaalisten jokien vedenlaatuun eri mittakaavoissa. Paikkatietoon perustuvan tilastollisen mallinnuksen soveltaminen" (Multiscale influence of environmental factors on water quality in boreal rivers. Application of spatial-based statistical modelling). Vastaväittäjänä toimii professori Risto Kalliola Turun yliopistosta. Kustoksena tilaisuudessa toimii professori Jan Hjort Oulun yliopistosta.

Väitöstutkimuksessa on tarkasteltu boreaalisten jokien vedenlaatuun vaikuttavia tekijöitä eri mittakaavoissa soveltamalla paikkatietoaineistoihin perustuvaa tilastollista mallinnusta. Väitöstutkimus osoittaakin, että paikkatietoaineistot ja tutkimuksessa sovelletut modernit tilastolliset menetelmät ovat tehokas yhdistelmä, kun mallinnetaan vedenlaadun ja ympäristön yhteyttä.

Lisätietoja


Joulutervehdys

Pohjois-Suomen Maantieteellinen Seura ry kiittää kuluneesta vuodesta sekä toivottaa hyvää joulua ja onnea uudelle vuodelle 2016!

Joulutervehdys


PSMS ry:n toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2016

Vuoden 2016 toimintasuunnitelma ja talousarvio hyväksyttiin Pohjois-Suomen Maantieteellisen Seuran syyskokouksessa 17.11.2015. Alla olevista linkeistä pääset tutustumaan niihin tarkemmin.

Toimintasuunnitelma 2016

Talousarvio 2016

Syyskokouksessa valittiin myös johtokunta vuodelle 2016. Johtokunnan jäseniin pääset tutustumaan Johtokunta -välilehdeltä.

 

Pohjois-Suomen Maantieteellisen Seuran syyskokous ja Nordia-ilta ti 17.11.2015

PSMS:n syyskokous pidetään tiistaina 17.11.2015 klo 17:00, Oulun yliopiston maantieteen laitoksen seminaarisalissa MN210. Syyskokouksessa päätetään mm. vuoden 2016 johtokunnan jäsenet, toimintasuunnitelma ja talousarvio. Myös jäseneksi liittyminen on mahdollista kokouksessa.

Syyskokouksen jälkeen, alkaen klo 18:00 (sali MN210) järjestetään kaikille avoin Nordia-ilta teemalla "Maantieteen tekijöitä Pohjois-Suomesta". Illan aikana kuulemme työhön ja tutkimukseen liittyviä näkökulmia urapolkunsa alussa olevilta maantieteilijöiltä: yhden opiskelijalta, yhden tutkijalta ja yhden yliopiston ulkopuolella työskentelevältä.

Kaikki seuran toiminnasta kiinnostuneet ovat erittäin tervetulleita syyskokoukseen ja Nordia-iltaan! Tulkaa tutustumaan ja vaikuttamaan seuran asioihin!

Kutsu syyskokoukseen

Syyskokouksen asialista

Lisätietoja Nordia-illasta

 

PSMS:n ja YSS:n yhteinen ekskursio Kauppakeskus Valkeaan ja sen jälkeen keskusteluilta, jonka teemana Oulun keskustan kehittäminen 26.11.2015

LISÄYS: KAUPPAKESKUKSEN EKSKURSIO ON TÄYNNÄ, MUTTA VARASIJALLE VOI VIELÄ ILMOITTAUTUA. KESKUSTELUTILAISUUTEEN MAHTUU VIELÄ MUUTAMA HENKILÖ.

Pohjois-Suomen Maantieteellinen Seura ja Yhdyskuntasuunnittelun seuran Pohjois-Suomen osasto järjestävät yhteisen ekskursion huhtikuussa avattavaan Kauppakeskus Valkeaan 26.11.2015 klo 17.00. Tutustuminen sisältää tunnin pituisen esittelyn ja tunnin pituisen kiertokävelyn kauppakeskuksen työmaalla. Mukaan mahtuu enintään 30 henkilöä. Tämän jälkeen ilta jatkuu Sweco Ympäristö Oy:n toimistolla, jossa tullaan käymään mielenkiintoista ja innostavaa keskustelua Oulun keskustan kehittämisestä asiantuntija-alustajien johdolla. Alustajina toimivat Oulun Liikekeskus ry:n toiminnanjohtaja Henna Ukonmaanaho ja Oulun kaupungin kaavoitusarkkitehti Jere Klami. Keskustelutilaisuudessa on kahvitarjoilu. Ilmoittautuminen maanantaihin 23.11 mennessä osoitteessa: http://goo.gl/forms/YSTXoHHC82

Lisätietoja


Pohjois-Suomen Maantieteellisen Seuran ekskursio Pyhäsalmen kaivokselle ke 9.12.2015

LISÄYS: EKSKURSIO ON TÄYNNÄ, MUTTA OTAMME VIELÄ MUUTAMAN HENKILÖN VARASIJALLE MAHDOLLISTEN PERUUNTUMISTEN VUOKSI!

Oulun yliopiston maantieteen yksikkö ja Pohjois-Suomen Maantieteellinen Seura tutustuvat Pyhäsalmen kaivokseen 9.12.2015 klo 8-18. Matkustus minibusseilla. Matka alkaa K-ovelta maantieteen yksikön edestä. Otamme myös  osallistujia ”varasijoille”, joilta pääsee mukaan, mikäli aikaisemmin ilmoittautunut peruu osallistumisensa. Osallistuminen on ilmainen, mutta ruokailu maksaa. Ilmoitamme kun excu on täynnä. Voit ilmoittautua 27.11. mennessä linkistä: http://goo.gl/forms/18ZCP93dnu

Lisätietoja


Taittaja – paikka auki Pohjois-Suomen Maantieteellisessä Seurassa!

Oletko tekstin- ja kuvankäsittelyohjelmien kanssa näppärä sekä tarkkaavainen lukija suomeksi ja englanniksi? Haluatko satunnaista lisärahaa ja kokemusta tieteellisten julkaisujen taittamisesta? Halutessasi saat työtodistuksen. Ota rohkeasti yhteyttä, mielellään 17.11. mennessä: ossi.kotavaara(at)oulu.fi tai kaarina.tervo(at)oulu.fi.


Pohjois-Suomen Maantieteellisen Seuran ekskursio Pohjois-Pohjanmaan liittoon pe 13.11.2015

PSMS järjestää perjantaina 13.11.2015 klo 14:00 ekskursion Pohjois-Pohjanmaan liittoon. Ilmoittautuminen tiistaihin 10.11. mennessä: http://goo.gl/forms/DL9FqHyccl

Ekskursio on loistava tilaisuus opiskelijoille, jatko-opiskelijoille ja muille aiheesta kiinnostuneille maantieteilijöille tutustua Pohjois-Pohjanmaan liiton toimintaan ja kuulla siellä työskentelevien maantieteilijöiden toimenkuvasta, työstä ja urapolusta. Voit samalla tulla tervehtimään vanhoja tuttujasi tai verkostoitumaan maantieteilijäkollegoiden kanssa.

Lisätietoja


Pohjois-Suomen Maantieteellisen Seuran johtokunnan kokous ma 5.10.2015

Seuran johtokunta kokoontuu maanantaina 5.10.2015 klo 18:00. Kokouksessa käsitellään mm. ekskursiotoimintaa ja tulevaa syyskokousta. Johtokunnan kokoukset ovat avoimia seuran jäsenille.


Haastekampanja: PSMS ry haastaa järjestöt osallistumaan Oulun yliopiston varainhankintaan

Pohjois-Suomen Maantieteellinen Seura ry haastaa kaikki yliopistolla toimivat yhdistykset, opiskelija- ja ainejärjestöt, harrastejärjestöt sekä tieteelliset seurat mukaan Oulun yliopiston varainhankintakampanjaan!

Saamme yhdessä kokoon merkittävän summan varainhankinnan hyväksi, jos jokainen yliopistolla toimivista lukuisista järjestöistä osallistuu pienelläkin lahjoituksella varainhankintaan.

Tuetaan yhdessä yhteistä yliopistoamme! Lahjoittamalla sijoitamme yhteiseen tulevaisuuteemme.

Lahjoituksen voi tehdä helposti varainhankinnan kotisivujen kautta.

 

Opiskelijoille suunnattu päiväexscursio Hailuotoon pe 9.10.2015

PSMS järjestää yhdessä EGEA Oulun ja ainejärjestö Atlaksen kanssa erityisesti opiskelijoille suunnatun päiväexcursion
Hailuotoon perjantaina 9.10. Päivän aikana pääsemme tutustumaan Hailuodon saareen ja kuulemme asiantuntijoiden luentoja alueesta.

Excursiopäivän aikataulu on seuraava:

- lähtö klo 11:00 yliopistolta
- menemme 12:00 lautalla, joten saavumme Hailuotoon klo 12:30
- luennot 13:00-14:30 Cafe Purserissa
- lounastauko 60 min Cafe Purserissa (omakustanteinen, esim lohikeitto 7€. Omat eväät voi halutessaan nauttia ulkona)
- retki Marjaniemessä ja mahdollisesti opastettu vierailu majakassa 1-2 h
- paluumatkalla pysähdys lintutornilla (noin 30 min)
- takaisin mantereelle klo 19:00 lautalla

Hailuodon luonnosta ja kulttuurimaisemasta pitää luennon biologi Juha Markkola. Hän myös ohjaa opastetun kierroksen Kirkkosalmen lintutornille. Hailuodon paikallisopas Kalevi Tönkyrä puolestaan kertoo alueen elinkeinoista ja kehityksestä.

Excursiolle ilmoittaudutaan tästä linkistä 1.10. mennessä. Ilmoittautuminen on sitova.  Osallistumismaksun suorittamisesta jaetaan lisäinfoa ilmoittautuneille, mutta maksimissaan se tulee olemaan 13 €. Excursio toteutetaan, mikäli osallistujia on vähintään 30.

Tervetuloa mukaan!

 

Maantieteen väitös: Anja Tuohino la 19.9.2015


Filosofian lisensiaatti Anja Tuohino väittelee lauantaina 19.9.2015 klo 12.00. Väitöstilaisuus on Oulun yliopiston luentosalissa  GO101. Tuohinon väitöskirjan otsikko on "Järven henkeä etsimässä – Maantieteellinen näkökulma järvimatkailun markkinointiin Suomessa" (In Search of the Sense of Finnish Lakes – A Geographical Approach to Lake Tourism Marketing). Vastaväittäjänä toimii dosentti Petri Raivo Karelia ammattikorkeakoulusta. Kustoksena tilaisuudessa toimii professori Jarkko Saarinen Oulun yliopistosta.

Väitöskirjatyö tarjoaa uuden lähestymistavan järvimatkailun kehittämiseen Suomessa. Tutkimuksen tarkoituksena on osoittaa, että tuomalla järvimaisemiin liitettyihin mielenkuviin mukaan paikan hengen käsitteen, markkinointia ja alueellista matkailullista kehittämistä voidaan terävöittää ja järvet matkailullisena resurssina ottaa paremmin markkinoinnin käyttöön.

Lisätietoja


Maantieteen väitös: Joni Vainikka 17.6.2015

Filosofian maisteri Joni Vainikka väittelee keskiviikkona 17.6. klo 12.00. Väitöstilaisuus on Oulun yliopiston luentosalissa GO101. Vainikan väitöstutkimuksen otsikko on “Identities and regions: Exploring spatial narratives, legacies and practices with civic organizations in England and Finland”. Vastaväittäjänä on professori David C. Harvey, Exeterin yliopistosta, Britanniasta. Kustoksena tilaisuudessa toimii professori Anssi Paasi Oulun yliopistosta.

Vainikan väitöskirja käsittelee tilan ja erityisesti alueiden merkitystä identiteeteille. Tutkimuksessa pohditaan alueen, identiteetin, tilan ja ajan merkityksiä, ja sitä kuinka jokainen identiteettitarina on erilainen ja elämänkokemuksia heijasteleva. Työ pohjautuu eritavoin orientoituneiden kansalaisjärjestöjen kanssa tehtyihin fokusryhmähaastatteluihin Suomessa ja Englannissa. Väitöskirjassa annetaan ihmisten keskusteluiden maalata kuva alueellisuudesta ja annetaan vapaus ihmisille itselleen määritellä oma identiteettinsä. Identiteettikeskusteluiden ohella työ käy läpi suomalaista ja englantilaista alueellisuuden historiaa onnistuen myös tuottamaan uutta tulkintaa alueiden perinnöistä.

Lisätietoja

 

PSMS ry palkitsi kevään 2015 pohjoissuomalaisen ylioppilaan

Pohjois-Suomen Maantieteellinen Seura ry palkitsi maantieteen ylioppilaskokeessa korkeimman pistemäärän saavuttaneen pohjoissuomalaisen uuden ylioppilaan. Kunniakirjan ja kirjapalkinnon sai Anne-Mari Kanniala Oulun Lyseon lukiosta. Onnea menestyksestä!


Maantieteen väitös: Vilhelmiina Vainikka 13.6.2015

Filosofian maisteri Vilhelmiina Vainikka väittelee lauantaina 13.6. klo 12.00. Väitöstilaisuus on Oulun yliopiston luentosalissa GO101. Vainikan väitöstutkimuksen aihe on ”Rethinking mass tourism. Professional discourses of mass tourism and destinations” (Uudelleenarviointia massamatkailusta. Ammattilaisdiskurssit nykyajan massamatkailusta ja matkakohteista). Vastaväittäjänä on filosofian tohtori Pau Obrador, University of Sunderland, UK. Kustoksena tilaisuudessa toimii professori Jarkko Saarinen, Oulun yliopisto.

Vainikan väitöskirja käsittelee massaturismin käsitteellistämistä nykyaikana. Tutkimuksessa perehdytään matkailuammattilaisten massaturismipuheeseen ja pohditaan käsitteen käyttökelpoisuutta eri näkökulmista. Aineistoina on käytetty tieteellisiä tekstejä massaturismista ja kahta haastatteluaineistoa: matkanjärjestäjien myyntivirkailijoiden ja oppaiden. Kyseessä on tapaustutkimus suomalaisesta valmismatkailun kontekstista, mutta vahvasti käsitteellisellä, diskurssien tasolla tehtävästä tarkastelusta. Tutkimuksen tuloksena esitellään erilaisia puhetapoja massaturismista ja niiden vaikutuksia sekä ehdotetaan yhteistä viitekehystä massaturismin jatkomäärittelyille.

Lisätietoja


Maantieteen väitös: Heikki Sirviö 29.5.2015

Yhteiskuntatieteiden maisteri Heikki Sirviö väittelee perjantaina 29.5. klo 12.00. Väitöstilaisuus on Oulun yliopiston Kainuun salissa (L2). Sirviön väitöstutkimuksen aihe on: "Valtiomuutos ja satiirin pohjoinen ulottuvuus. Alueellinen ero ja kirjallisuuden politiikka Haanpään, Huovisen ja Heikkisen tuotannossa." (State transformation and the northern dimension of satire. Territorial difference and the politics of literature in selected works by Haanpää, Huovinen and Heikkinen) Vastaväittäjänä on professori Hille Koskela Turun yliopistosta. Kustoksena tilaisuudessa on professori Sami Moisio Oulun yliopisto/Helsingin yliopisto.

Lisätietoja


Sääntöuudistus on astunut voimaan

Pohjois-Suomen Maantieteellinen Seura ry:n säännöt ovat uudistuneet.

Sääntöuudistus hyväksyttiin syyskokouksessa 13.11.2014, ja säännöt kirjattiin yhdistysrekisteriin 2.4.2015.

PSMS ry säännöt

Myös seuran jäsenrekisterin rekisteriseloste on nyt luettavissa Jäsenyys -sivuilla.

 

Pohjois-Suomen Maantieteellisen Seuran kevätkokous ke 22.4.2015

PSMS:n kevätkokous pidetään keskiviikkona 22.4.2015 alkaen klo 16:30, Oulun yliopiston maantieteen laitoksen seminaarisalissa MN210.

Kaikki seuran toiminnasta kiinnostuneet ovat tervetulleita kokoukseen! Myös jäseneksi liittyminen on mahdollista kokouksessa.

Kutsu kevätkokoukseen 2015

Kevätkokouksen 2015 asialista

 

Nordia-ilta ke 22.4.2015: "Oulun  yliopisto – Pohjoisen veturi?"

PSMS:n kevätkokousta seuraa klo 18:00 Oulun yliopistolla, salissa L2 alkava, kaikille avoin Nordia-ilta, jossa keskustellaan teemalla ”Oulun  yliopisto – Pohjoisen veturi?”.

Keskustelussa kuullaan kommenttipuheenvuoroja muun muassa Oulun yliopiston, Pohjois-Pohjanmaan liiton, BusinessOulun ja Demola Oulun edustajilta. Illan lopuksi on mahdollista tutustua yliopiston tiloihin kampuskävelyn merkeissä.

Lisätietoja illasta löytyy alla olevasta ohjelmasta.

Nordia-illan ohjelma 22.4.2015

Nordia-iltaan tulee ilmoittautua pe 17.4. mennessä: http://goo.gl/forms/FptIVJhKAm

 

Vuoden 2014 toimintakertomus

Vuosi 2014 oli Pohjois-Suomen Maantieteellisen seura ry:n 51. toimintavuosi. Vuoden aikana PSMS:n toimintaan kuuluivat johtokunnan kokoukset, sääntömääräiset kevät- ja syyskokoukset, jäsentoiminta sekä julkaisutoiminta.

Toimintaa kehitettiin julkaisutoiminnan osalta ja näkyvyyttä parannettiin järjestämällä erilaisia tapahtumia jäsenille yhdessä muiden yhdistysten kanssa. Seura järjesti syksyllä myös Itä-Lappi-aiheisen Nordia-illan.

PSMS Toimintakertomus 2014

 

Päiväekskursio BusinessOuluun 30.3.2015 klo 15.00

PSMS järjestää ekskursion Oulun kaupungin liikelaitokseen BusinessOuluun, joka vastaa Oulun kaupungin elinkeinopolitiikan toteutuksesta, kasvuyritysten tarvitsemista palveluista, viennin ja myynnin sekä investointien ja työpaikkojen edistämisestä. Esittely painottaa erityisesti maantieteellisen tiedon ja osaamisen hyödyntämismahdollisuuksia BusinessOulun toiminnassa. Ekskursio on siis erityisen hyödyllinen opiskelijoille, eikä osallistumiseen liity mitään kustannuksia. Ekskursio on maanantaina 30.3 klo 15.00 osoitteessa Yrttipellontie 6, 5.krs. Paikalle saavutaan omilla kyydeillä.


Jäsenkirje

Kevään 2015 jäsenkirje on lähetetty sähköpostitse seuran jäsenille, ja se löytyy myös alla olevasta linkistä. Kirje sisältää tietoa seuran toiminnasta ja kevään 2015 tapahtumista.

Jäsenkirje


Pohjois-Suomen Maantieteellisen Seuran johtokunnan kokous 19.2.2015

Seuran johtokunta kokoontuu torstaina 19.2.2015 klo 12.30.  Paikka on MN210 maantieteen laitoksella. Kokouksessa käsitellään mm. viime vuoden toimintakertomusta, jäsenkirjettä sekä julkaisu- ja ekskursiotoimintaa. Kokoukset ovat avoimia seuran jäsenille.


Pohjois-Suomen Maantieteellisen Seuran johtokunnan kokous 14.1.2015

Seuran johtokunta kokoontuu keskiviikkona 14.1.2015 klo 9.00.  Paikka GO227 maantieteen laitoksella. Kokouksessa käsitellään tulevan vuoden toimintaa sekä johtokunnan sisäistä työnjakoa. Kokoukset ovat avoimia seuran jäsenille.


Pohjois-Suomen Maantieteellinen Seura ry:n kannanotto: Päivittämisehdotukset lukiomaantieteen opetussuunnitelman perusteisiin

Lukion tuntijakoon on tehty 13.11.2014 Valtioneuvoston asetuksella (A13.11.2014/942) muutoksia, jotka heikentävät maantieteen asemaa lukio-opetuksessa. Pohjois-Suomen Maantieteellinen Seura ry on laatinut kannanoton, jolla seura pyrkii vaikuttamaan maantieteen sisältöihin lukion uudessa opetussuunnitelmassa. Kannanottoa tukevat Atlas - Oulun yliopiston maantieteilijät ry sekä egeaOulu ry – nuorten eurooppalaisten maantieteilijöiden alajärjestö.

Kannanotto


Pohjois-Suomen Maantieteellisen Seuran johtokunta 2015

Pohjois-Suomen Maantieteellinen Seura ry valitsi syyskokouksessaan 13.11.2014 uuden johtokunnan, joka aloittaa toimintansa vuoden 2015 alussa. Puheenjohtajana jatkaa Kaarina Tervo-Kankare, varapuheenjohtajana Helena Tukiainen, sihteerinä Terhi Järvinen, taloudenhoitajana Fredriika Jakola, notaarina Niina Kotavaara ja jäseninä Ossi Kotavaara (vastaava toimittaja) sekä Tiia Possakka (tapahtumavastaava). Uutena johtokunnan jäsenenä aloittaa Sara-Juulia Tervola (Atlas-edustaja).


Monkgogi Lenaon matkailumaantieteen väitöskirjaa voi ostaa Pohjois-Suomen Maantieteelliseltä Seuralta

Monkgogi Lenaon väitöskirjaa "Rural tourism development and economic diversification for local communities in Botswana: The case of Lekhubu Island" voi ostaa Pohjois-Suomen Maantieteellisen Seuran notaarilta: psms.notaari(at)oulu.fi. Julkaisun hinta on 20 €. Seuran jäsenet saavat 20 %:n alennuksen myyntihinnasta. Väitöskirjan elektroninen versio on luettavissa seuran sivuilla. Lenaon väitöstilaisuus oli 22.11.2014 Oulun yliopistolla. 

Monkgogi Lenao: Rural tourism development and economic diversification for local communities in Botswana: The case of Lekhubu Island

 

Vuoden 2014 vuosikirjaa "East meets North"  voi ostaa Pohjois-Suomen Maantieteelliseltä Seuralta

Vuosikirjaa voi ostaa Pohjois-Suomen Maantieteellisen Seuran notaarilta: psms.notaari(at)oulu.fi. Julkaisun hinta on 17 €. Seuran jäsenet saavat 20 %:n alennuksen myyntihinnasta. Elektroninen versio on luettavissa seuran sivuilla.

NGP Yearbook 2014


 
Pohjois-Suomen Maantietellinen Seura ry
Maantieteen laitos
PL 3000, 90014 Oulun yliopisto
psms(at)oulu.fi
Facebook: "Pohjois-Suomen Maantietellinen Seura"
© PSMS
 
  • No labels