Skip to end of metadata
Go to start of metadata

NGP Yearbook, open access 2003 alkaen

Nordia Tiedonantoja, open access 2010 alkaen

Vanhemmat julkaisut (1967-1994) listattuna

Julkaisutoiminta

PSMS julkaisee kahta tieteellistä open access sarjaa: Nordia Geographical Publications ja Nordia Tiedonantoja. Sarjat ovat myös Oulun yliopiston maantieteen laitoksen laitosjulkaisusarjoja. 

Nordia Geographical Publications (NGP) on tarkoitettu akateemisille jatko- tai muille tutkimuksille. Sarjassa julkaistaan myös seuran vuosikirja, NGP Yearbook, joka toimii myös PSMS:n jäsenlehtenä. NGP-yearbookissa julkaistavat artikkelit vertaisavioidaan kaksoissokko menettelyllä. Tieteellisten seurain valtuuskunta on myöntänyt NGP-sarjalle vertaisarviointitunnuksen, joka on otettu käyttöön NGP-sarjassa vuodesta 2016 lähtien. Samalla NGP-sarjassa on sitouduttu noudattamaan tunnuksen käytölle asetettuja ehtoja. Tieteellisten seurain valtuuskunta on noteerannut Nordia Geographical Publications -sarjan Julkaisufoorumi-luokituksessa tasolle 1 (perustaso).

Nordia Tiedonantoja -sarjassa julkaistaan laitoksella tehtyjä tai muuten Pohjois-Suomen oloja tarkastelevia selvityksiä ja raportteja.

Seuran julkaisuja lähetetään 20 kotimaiseen vaihtokohteeseen ja 33 ulkomaiseen vaihtokohteeseen.

PSMS:n julkaisupolitiikkaa uudistettiin 2014 siirtymällä open access -julkaisemiseen. Edellinen uudistus ajoittuu vuodelle 1995, jolloin Nordia Geographical Publications jatkaa aiemman Nordia Publications -sarjan vuosikertoja. Nordia Tiedonantoja -sarjan A ja B -sarjat yhdistettiin yhdeksi kokonaisuudeksi. Vuoden 1995 julkaisu-uudistuksen jälkeisistä julkaisuista on kustakin yksityiskohtaisemmat kuvauksensa ja bibliografiset tiedot.

Seuran notaari ja toimituskunnan jäsenet vastaavat mielellään lisäkysymyksiin.

Toimituskunta

FT Heikki Sirviö, vastaava toimittaja
nordia.editor(at)oulu.fi

FT Kaarina Tervo-Kankare
kaarina.tervo-kankare(at)oulu.fi

FT Vilhelmiina Vainikka
vilhelmiina.vainikka(at)oulu.fi

FM Teijo Klemettilä
tklemettila(at)gmail.com

Julkaisumyynti

Julkaisuja on saatavilla Helsingissä sijaitsevasta Tiedekirjasta (Snellmaninkatu 13) tai niitä voi tilata seuran notaarilta: psms.notaari(at)oulu.fi tai puh. 0294 481714. Seura myy kolme vuotta vanhat julkaisut 30 %:n alennuksella ja viisi vuotta vanhat julkaisut 50 %:n alennuksella. Alennetut hinnat on merkitty julkaisuluetteloihin. Seuran jäsenet saavat 20 % alennusta julkaisujen myyntihinnasta.

 

  • No labels