Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Yleistä

Luentojen välittämiseen etäopiskelijoille ja tallentamiseen käytetään Adobe Connect (AC) järjestelmää. AC on käyttäjälle kevyt ja helppokäyttöinen verkkokokousjärjestelmä, johon sisältyy mm. video- ja ääniyhteys, chat- keskustelu sekä dokumenttien ja tietokonenäytön jakelu.

Käytämme opetuksessa valtakunnallista yliopistojen yhteistä AC-palvelua https://connect.funet.fi/. Kokoukseen pääsee mukaan antamalla nettiselaimelle osoitteeksi: connect.funet.fi/kokouksen_nimi. Kurssien alussa ja Optimassa kerrotaan osoite, mistä luennot milloinkin löytyvät.
Tule mielellään kokoukseen hyvissä ajoin ennen sen alkua ja testaa varustuksesi toimivuus etukäteen - erityisesti, jos tarkoitus on, että esiinnyt kokouksessa äänellä ja/tai kuvalla.

(Seuraavat kuvat - viimeistä lukuunottamaat - ja kuvaukset perustuvat AC:n vanhempaan versioon, mutta uusi toimii jokseenkin samalla tavalla.)

Osallistujan varustus

Kokoukseen osallistujana tarvitset tietokoneen, internet-yhteyden (mielellään laajakaista), kaiuttimet, nettiselaimen ja nettiselaimessa Flash -apuohjelman ("soitin"). Kokeile tietokoneesi ja yhteyden toiminta testiosoitteella: https://connect.funet.fi/common/help/en/support/meeting_test.htm. Flash -soitin on valmiina melkein kaikissa nettiselaimissa. Voit selaimellasi tarkistaa oman tilanteesi osoitteessa: http://www.macromedia.com/software/flash/about/ ja tarvittaessa asentaa tai päivittää soittimen osoitteesta: http://www.macromedia.com/go/getflash. (Jos et halua asentaa sivulla tarjottua McAfee Security Scan Plus -ohjelmaan, niin poista ruksi sen edestä.)

Yleensä kokouksessa on tärkeää kuulla jonkun puhetta. Tätä varten tietokoneeseen on oltava liitettynä jonkinlainen kaiutin tai kuulokkeet. Voit kokeilla oman kaiuttimesi toimivuuden tähän tarkoitukseen avaamalla Meeting -valikosta toiminnon Audio Setup Wizard... ja ajamalla sen alusta äänen kuuluvuustestauksen.

Mikäli internetyhteytesi on hidas tai epäluotettava, voi ääni ja kuva takellella, pätkiä ja kadota välillä. Asiaa voi yrittää parantaa muuttamalla yhteyden oletusasetuksia, kuten alempana neuvotaan. Mikäli yhteys tai toiminto jumittaa tai pätkii pahasti, kannattaa sulkea tietokoneen ikkuna (tai koko kone) ja avata uudestaan.

Mikäli on tarkoitus, että osallistut kokoukseen äänellä tai äänellä ja kuvalla, tarvitset ääntäsi varten mikrofonin, mielellään kuulokkeet ja sankamikrofonin, ja kuvaa varten nettikameran (tai tietokoneeseen kytketyn videokameran).

(warning) Uutta: mm. Edge ja Chrome -selaimet ovat poistaneen Flash -toiminnallisuuden (kännykoiden ja tablettien tapaan), joten niitä ei enää voi käyttää. Sen sijaan on saatavilla ja suositeltavaakin ladata tietokoneeseen ilmainen Adobe Connect -sovellus, joka löytyy osoitteesta https://helpx.adobe.com/adobe-connect/connect-downloads-updates.html (ks. otsikko: "Meeting Applications for Adobe Connect 9"). Sitä voivat kaikki käyttää sekä luennon seuraamiseen suorana että tallenteiden katsomiseen, ja se saattaa usein toimia luotettavammin kuin selain. Vastaava sovellus on saatavissa ainakin Android ja iOS kannettaviin laitteisiin, mutta niissä se ei näytä tallenteita - tämän ongelman ratkaisemista on ohje alempana Tallenteiden yhteydessä.

Kokoukseen osallistuminen

Kokouksen osoitteesta avautuu ensin kirjautumislomake, johon yleensä kirjoitetaan oma koko tai kutsumanimi. Kuten kuvassa alla:

Kirjautumisen jälkeen voit joutua odottamaan hetken, että kokouksen johtaja päästää sinut sisään. Kun pääset kokoukseen mukaan, avautuu sinulle näkymä, jossa näkyy muutamia pikku ikkunoita, joilla kullakin on yläreunassa oma nimensä ja erilaista sisältöä. Tavallisesti näkyvillä on ainakin seuraavan nimiset ikkunat:

  • Camera and Voice, jossa näkyy yhden tai useamman osallistujan videokuva.
  • Attendee List, eli osallistujaluettelo, jossa näkyy myös oma syöttämäsi nimi (nimet ovat aakkosjärjestyksessä).
  • Chat, jossa voi käydä kirjallista lyhytviesti-keskustelua.

Mikäli kokoukseen osallistujilla on hitaita tai epäluotettavia internet-yhteyksiä, täytyy videokuvan määrä pitää mahdollisimman pienenä. Kokouksen vetäjä voi antaa osallistujille oikeuksia osallistua äänellä ja / tai kuvalla.
Poistuminen kokouksesta tapahtuu yksinkertaisesti sulkemalla kokousikkuna omassa tietokoneessa samalla tavalla kuin mikä hyvänsä ohjelma tai selainikkuna. Ikkunan voi sulkea myös Meeting -valikosta valitsemalla Exit Acrobat Connect.

Ongelmatilanteet

Mikäli yhteys ei avaudu saattaa ongelma johtua siitä, että tietokoneesi on verkossa, jonka palomuurista on suljettu portti numero 1935. Tämä portti on turvallista pitää auki ja se yleensä on aina auki, mutta joissakin organisaatioiden verkoissa se saattaa olla suljettuna. Voit testata tilannetta osoittamalla selaimen osoitteeseen: https://connect.funet.fi/common/help/en/support/meeting_test.htm.
Tuo sivu testaa ensin, että Flash apuohjelma on asennettuna ja sitten yhteyden palvelimelle. Jos tuo mainittu portti on kiinni, niin yhteyttä ei synny. Mikäli yhteys syntyy ohjelma siirtyy testaamaan yhteysnopeutta ja se vien jonkin aikaa.

Flash Add-in 

(HUOM. tämä koskee vain selaimia, ei ylempänä mainittua Adobe Connect -sovellusta.)

Kun tulet ensimmäisen kerran AC -kokoukseen, kannattaa heti ladata koneellensa pieni Flash -soittimen lisäosa (Add-in), jolla yhteys toimii yleensä paremmin. Tämä tapahtuu klikkaamalla selaimen kokousikkunan oikeassa yläreunassa näkyvää pientä nuolta. Klikkaamalla tai ensimmäisellä yhteydellä mahdollisesti ilman klikkaustakin tulee näkyviin kuvan mukainen ruutu.

Klikkaa tekstiä "Install" ja vastaa seuraaviin kysymyksiin myönteisesti, niin ohjelma asentuu hetkessä koneellesi ja kokousikkuna laajenee koko ruudun kokoiseksi pois selaimen ikkunasta.

Chat 

Tärkein jatkuva yhteydenpitoväline osallistujille (varsinkin ilman omaa kuvaa ja ääntä) on Chat. (Myös muita mahdollisuuksia on käytettävissä.)
Vieressä on kuva Chat -ikkunasta:

Kirjoita viestisi kenttään, jossa kuvassa lukee "Kirjoita tähän" ja klikkaa sitten painiketta, jota kuvassa osoittaa hiiren nuoli. Viestit tulevat kirjoittajan nimellä varustettuna allekkain Chat -ikkunan yläosassa olevaan listaan. Voit lähettää yksityisviestejä, mutta koska kokouksessa ei yleensä ole fiksua eikä hyödyllistä kuiskutella kahden kesken, lähetä viestisi mieluiten to Everyone.

Osallistujalista

Voit myös viestiä osallistujalistan kautta muuttamalla oman tilanteesi osoitinta eli My Status -asetusta.

Vasemmalla olevan kuvan mukaisesti avaa My Status -valikko ja valitse sopiva vaihtoehto.
Kuvassa valitaan kehotus puhua äänekkäämmin. Kun et enää tarvitse tätä osoitinta, voit poistaa sen ylimmästä valinnasta.

Nimet, joissa on valittuna jokin status, nousevat listan alkuun. Kuvake näkyy nimen vieressä alla olevan kuvan mukaisesti

Yhteyden nopeusasetuksen säätäminen


Mikäli verkkoyhteytesi on hidas (vaatimus on vähintään 226 kbit/s, mikä on sekin aika rajoilla), kannattaa muuttaa yhteysasetuksia. Silloin ohjelma yrittää rajoittaa verkonkautta lähetettävän datan määrää. Valitse ylävalikosta Meeting ja My Connection Speed ja muuta asetusta: LAN on nopeinta yhteyttä (lähiverkko), Modem hitainta ja DSL/Cable tavallista laajakaistaa varten.
Mikäli yhteys jumittuu tai ääni häipyy, kokemuksen mukaan usein auttaa, jos sulkee ja avaa yhteyden uudestaan

Tallenteet

Kokousistunto voidaan tallentaa palvelimelle myöhemmin uudelleen katsottavaksi. Tallennuksen käynnistää ja lopettaa kokouksen vetäjä. Mikäli istunto tallentuu, siitä näkyy osallistujille merkkinä punainen pallokuvake oikealla yläpalkissa. Klikkaamalla kuvaketta saat oheisen kuvan mukaisen vahvistusviestin tilanteesta.

Istunto tallentuu palvelimelle ns. suoratoistoaineistoksi, jota voi katsella nettiselaimella, mutta jota ei voi tallentaa omalle koneelle eikä muokata mitenkään. Tallenteessa on mukana kaikki sama informaatio kuin kokousistunnossakin oli, ja voit esim. selata Chatissä olevia puheenvuoroja samalla kun katsot ja kuuntelet nauhoitettua videota. Nauhoitteessa on yleensä korkeampilaatuinen ääni kuin kokouksen aikana.

Saat kokouksen vetäjältä nettiosoitteen, josta nauhoite avautuu. Nauhoite alkaa hyvin nopeasti näkyä selaimessasi. Voit ohjata nauhoitteen katselua alla kuvatun työkalupalkin avulla, joka sijaitsee ikkunan alareunassa:

Vasemman reunan II-painkkeesta voit pysäyttää katsomisen ("Pause") ja sen tilalle vaihtuvasta nuoli-painikkeesta käynnistää sen uudelleen. Painikkeen oikealla puolella olevan liukusäätimen valkoista nuolta hiirellä raahaamalla voit siirtyä eri kohtiin tallenteessä. Säätimen oikealla puolella näkyy ensin ajankohtan, jossa tallenteen soitto (ja liukusäädin) on menossa ja sen oikealla puolelle tallenteen pituus (tuntia:minuuttia:sekuntia; tieyn ajan hetken hakeminen sekunnin tarkkuudella ei aina onnistu). Oikeassa reunassa on äänen voimakkuuden säädin.

Tapahtumahakemiston, josta voi selata tallennetta esim. kalvoittain, saa auki ruudun vasemman reunan keskellä olevasta pikkunuolesta.

HUOM. iOS (iPhone, iPad) -käyttäjät: AC hyödyntää Flash -teknologiaa, jota IOS -laitteet eivät tue. Verkkokokoukseen osallistumista varten on saatavilla Adopen ilmainen Connect -sovelma, ja tallenteita voi katsoa erillisillä selain-sovelmilla, jotka tukevat suoraan tai palvelimen kautta Flash sisällön näyttämistä. Tällaisia ovat ainakin Photon ja Puffin. Sovelmat löytyvät normaalsti AppStoresta.

Lähteitä ja lisätietoa

  • No labels