Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Opintokirjoitelman käsittely tekstinkäsittelyohjelmalla

Tässä materiaalissa neuvotaan muutama hyödyllinen temppu tekstinkäsittelyohjelmalla tehtäväksi erityisesti tutkielmien ja opintokirjoitelmien kanssa. Materiaali on kehitetty Kajo-projektin yhteydessä.


Teknisiä ohjeita proseminaarin yms. kirjoitelman tekoon
Seuraavat ohjeet on sovitettu erityisesti MsWord 2003 -tekstinkäsittelyohjelmalle, mutta niitä voi soveltaa myös muiden vastaavien välineiden kanssa. (Erityisen suositeltavia vaihtoehtoja on ilmaisen OpenOffice.org -ohjelmiston Writer: ks. http://fi.openoffice.org/ ja LibreOfficen vastaava: https://fi.libreoffice.org/.)

Tarkempia yleisiä ohjeita Wordin käyttöön löytyy esim. tietohallinon ohjesivuilta. Osoitteessa: http://www.oulu.fi/tietohallinto/ohjeet/opetusvideot/word/ on opetusvideoita eräistä Wordin toiminnoista (mm. tekstityylit, osat, taulukot, luettelot yms.).

Lähettäkää minulle kysymyksiä, mikäli ohjeet eivät toimi, tai niiden kanssa herää ongelmia, niin yritän tarkentaa niitä. Lähettäkää myös viestiä, jos mieleenne tulee jotain, mitä olisi hyvä lisätä näihin ohjeisiin. Kaikkea ja kovin tarkkaan tänne ei voi laittaa, koska ohjelmissa sekä eri versioissa on erilaisia toimintoja ja jokaisen täytyy kuitenkin opiskella ohjelmansa käyttöä. Ohjelman ohjeita kannattaa tutkiskella ja kokeilla eri toimintoja, mitä niistä tapahtuu.

Oulussa 17.1.2008 Eetu (eetu.pikkarainen(at)oulu.fi) (Siirretty wikiin 31.8.2011; hieman päivitetty 29.3.2017)

PS. Jos olet opintojen alkuvaiheessa etkä paljoa vielä kirjoitellut, niin sinulle voisi olla apua myös pienestä "Opintokirjoitelman laatimisesta" aineistostani ja tietysti niistä monista kirjoitamisen ja tutkimusraportoinnin oppikirjoita, joita kirjastosta löytyy.


  • No labels